Skip to content

Aduan Penduduk

Sila tulis (di ruangan comment) aduan anda di sini.

Atapun sila ke E-Aduan Majlis Perbandaran Sepang.

Setiap aduan yang anda kemukakan di sini akan kita bincangkan bersama2 dan panjang kepada pihak yang berkenaan.

17 Comments
  1. Saya nak mengadu la tuan..

    Surau nampaknya semakin suram.. Kenape Penduduk taknak datang surau berjemaah??!!

    Perlukah AJK mengambil sebarang langkah yang lebih proaktif?

  2. danxxxx permalink

    salam,

    nak tumpang komen sekaki….
    nak minta la pd para kariah yg kelapangan selepas solat maghrib di surau untuk luangkan masa/ilmu mengajar anak2 baca IQRA’ secara sukarela.

    Alhamdulillah, sambutan anak2 menggalakkan sampai xsempat nak betul2 fokus…so para sukarelawan sudi2lah ber-IQRA sama..

  3. Assalammualaikum,

    Terima kasih kerana menggunakan perkhidmatan e-services MPSepang.

    Mohon betulkan link e-aduan MPSepang ke http://ekl.mpsepang.gov.my/sso

    Terima kasih atas kerjasama anda.

  4. Saudara danxxxx –
    Kelapangan tuan-tuan amat dialu-alukan. Anak2 ini perlukan tunjuk ajar yang lebih fokus. Mereka adalah generasi kita. Sama2 lah kita membantu.

  5. Betul tuh..

    Tanpa mereka, apelah erti generasi kita nih..

    p/s : Nampak cam maintain jer tenaga pengajar.. Tak bertambah pun?? hehehee.. Nak kene letak Pedang kat leher dulu kot?? hahahaha

  6. danxxxx permalink

    kabare,..

    tuan webmaster, saya nak ngadu skit la.. apo kata Persatuan Penaja TIKLIA bawa 1 taman g naik belon panas kat putrajaya..

    p/s:… jgn lupa belon-belon panas sedang berterbangan di Putrajaya Presint 2 dr 19-20 Mac 2011… mlm nie ada bunga api tuuuu… naik belon $10 jer

  7. Surautiklia permalink

    Ahli Qariah Surau Taman Indah KLIA

    Pandangan atau cadangan atau pendapat anda adalah dialu-alukan untuk penambahbaikan
    Draf Perlembagaan Surau TIKLIA.

    Kalau pandangan @ cadangan @ pendapat anda panjang boleh send email attch file ke surautklia@gmail.com

    Yang Penting ialah kongsikan idea @ buah fikiran anda untuk kebaikan bersama. Jangan simpan atau lontarkan di tempat yang tidak sesuai untuk perbincangan.

    Dari hadis Nabi bermaksud

    “Berfikir sesaat itu lebih baik daripada sembahyang sunat selama tujuh puluh tahun”.

    Pihak AJK Surau akan meneliti dan menilai semua pandangan dan cadangan anda dan akan membuat pindaan kepada darf ini jika difikirkan sesuai.

    Terima Kasih
    Salam dari Pengerusi Penaja Surau TIKLIA

  8. henry permalink

    Assalam. Ada sesiapa x yang tau contact pemilik tanah sebelah fasa 3 tu. Nak tulis surat suruh potong pokok supaya x hempap rumah. Terima kasih

    • hidayah permalink

      Salam.. setuju sangat.. pemilik tanah perlu tebang pokok n bersihkan belukar situ.. tq

  9. G-Lee permalink

    Cukai Pintu Kita Baru Terima. Mungkin bagi penduduk fasa 1 & 2, Pembayaran ini bermula dari Januari hingga Disember 2011. Di sini saya nak penduduk bersatu untuk menuntut perkhidmatan yang Majlis Perbadaran Sepang patut buat bermula Januari hingga sekatrang ttp tidak dibuat terutama sekali punggutan sampah, potong rumput, pembersihan longkang, pembersihan kawasan tadahan air sementara yang banyak longgokan sampah selepas hujan dan perkhidmatan2 lain. Setahu saya kita telah membayar perkhidmatan penyenggaraan kepada pemaju(bagi Fasa 2 & 3) dan bayaran RM15.00 (bagi Fasa 1) ini adalah untuk pembayaran lori sampah dan penyenggaraan lain. Saya bercadang penduduk TIKLIA berbincang untuk menyelesaikan masalah ini dan berjumpa dengan pemaju dan MPS serta Pengerusi JPP Labu merangkap Ahli Majlis MPS.

  10. Kepada : Encik Henry

    Kamu tipun jer bahagian aduan Majlis Perbandaran Sepang.. Mintak depa potong.. soh bayar denda + cukai nak cepat jer.. siap nak saman lagik..

    So, kita suruh depa wat cepat gak la.. bagi tempoh.. hehee

    • henry permalink

      tanah tu ada owner dia. pasti mps x akan potong punya. x pasal2 owner dia saman nanti hu hu

      • Tak try, tak akan tahu tuan..

        kalau hari² komplen, mesti dapat punya lah… hheee

  11. aku permalink

    rasanya RONDAAN MALAM perlu diperbincangkan semula memandangkan ramai yang dah tak turun… ra mcm tak adil utk yang turun… dah takde kesepakatan pula.. mohon BIRO terlibat buat semakan semula…

  12. suhaizir permalink

    salam,
    nak mengadu pungutan sampah yg x menentu.. dah masuk minggu kedua dah xde pikap.kotak sampah dah penuh, bau dah meloya, anjing pun ramai datang.. jom ramai2 report kat MPS!

    MPS=dislike..

  13. rahmah kasnon permalink

    salam,
    mohon bantuan .. ada tak contac person untuk repair rumah bocor di area KLIA INDAH. rumah saya depan surau lama. Terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: